Digitalna štampa

Digitalna štampa podrazumeva profesionalnu štampu visoke rezolucije na raznim materijalima, direktno sa računara (iz digitalnog oblika – odatle ime). Čekanje na otisak se broji u sekundama, a kratko vreme pripreme i niski početni troškovi omogućavaju brzu i povoljnu štampu malih i srednjih tiraža (do nekoliko hiljada tabaka).

Beoprint štamparija poseduje Xerox mašine za digitalnu štampu poslednje generacije, unapređenog kvaliteta otiska i brzine, sa realnim bojama koje mogu da se porede sa ofset tehnikom štampe. Najnoviji tip boja i sistem nanošenja na papir dovodi do kvalitetnijeg otiska i prirodnog izgleda, bez neželjenog presijavanja, uobičajenog za starije mašine.

 

Namena

Digitalna štampa je idealna za brzo pravljenje proizvoda sa manjim i srednjim tiražom, pa čak i za velike tiraže sa veoma hitnim rokom isporuke. Najčešće se proizvodi mogu dobiti istog, a najkasnije sledećeg radnog dana. Ova tehnologija omogućava isplativu štampu u boji od jednog primerka pa naviše.

Idealni kandidati za digitalnu štampu: vizit karte, flajeri, jelovnici (meniji), katalozi, cenovnici, brošure, memorandumi, pozivnice, nalepnice, deklaracije, …

Pogledajte neke od proizvoda štampanih kod nas, u digitalnoj štampi.

Materijali

Digitalna štampa se radi na mat ili sjajnim papirima (64-300g/m²), na ukrasnim (art) papirima različitih boja i tekstura, PVC i drugim folijama. Odgovarajući papiri se mogu i plastificirati ili laminirati kod nas radi izgleda ili trajnosti. Na stanju imamo razne papire, specijalne i obične, a ako vam je potreban neki papir koji trenutno nemamo, možete izabrati iz kataloga i nabavićemo ga za vas.

Dorada

Razlikujemo se od „običnih“ štamparija i po tome što posedujemo opremu za doradu štampanog materijala. To nam omogućava da strogo kontrolišemo kvalitet izrade od početka do kraja, završavamo posao u kratkim rokovima, i sa povoljnim cenama. Plastificiranje, laminacija, savijanje, sečenje, blindruk, foliotisak, klamovanje, mek i tvrd povez, … samo su neke od uobičajenih dorada za tabake koje možete uraditi kod nas u vrlo kratkom roku.

Cena

Cene digitalne štampe kreću već od 35 dinara po tabaku, na 300g kunstdruku.

Digitalna štampa - Beoprint štamparija BeogradDigitalna štampa – primeri